Pırasa yemeği tarifi
Malzemeleri
- 6 dal pırasa (sadece beyaz kısımları kullanılacak)
- iki tane havuç
- İki tane domates (domates yoksa salça da kullanabilirsiniz)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Bir Türk kahvesi fincanı pirinç
- İki yemek kaşığı sıvıyağ
Pırasa yemeği yapılışı
Pırasaları iyice yıkayıp beyaz kısımları 1cm uzunluğunda doğrayın.
Yeşil yaprak kısımları kullanılmayacak.
Havuçları soyup ince ince halka şeklinde dilimleyin.
Tencereye sıvı yağ koyup salçayı kavurun.
Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
Bu şekilde 2 dakika kavurun.
Daha sonra havuçları ilave edip 3 dakika daha kavurun.
Pırasalar da ilave edip karıştırın.
Daha sonra tencerenin kapağı kapatın.
Pırasalar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
Daha sonra yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştırın.
Son olarak yemeğin üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edin.
Kapağını kapatın.
Pırasa ve havuçlar tam olarak pişene kadar orta ateşte pişirin.
Suyu çok azalırsa kaynar su ilave etmeyi unutmayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder