Malzemeleri
- İki yemek kaşığı irmik
- Yarım paket margarin (125 gram)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Bir yemek kaşığı hindistan cevizi
- Bir tane yumurta
- İki su bardağı un
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı şeker
- İki su bardağı su
- Bir yemek kaşığı limon suyu
- Fındık
Şerbet hazırlanması
Su ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın.
3-4 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin.
3-4 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında yumuşayan margarini yoğurma kabına alın.
Pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
İyice karıştırıp yoğurun.
Yumurtayı da ekleyip yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Ceviz büyülüğünde parçalar kopartın.
Elinizde yuvarlayıp tepsiye aralıklarla dizin.
Üzerine fındık yerleştirin.
170 derecede ısıtılan fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
Şekerpareler şerbeti çekip soğuyana kadar bekletin.
Daha sonra servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder