Ajvar sos tarifi
Malzemeleri:
- 2 kilogram patlıcan
- 1 kilogram salçalık kırmızı biber
- 2 tane soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 10 diş sarımsak
- 8 tane orta boy domates
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi
Ajvar sos yapılışı
Patlıcanı ve salçalık kırmızı biberi közleyin.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Doğranan soğanları 1 çay bardağı zeytinyağında soteleyin.
Rendelenen 10 diş sarımsak ve 8 domatesi ilave edin.
Domates suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Kabuklarını soyulan patlıcanları ekleyin.
Soyduğunuz patlıcan ve biberleri ekleyin.
Hazırlanan karışımı mutfak robotunda ezin.
Tuz ve kırmızı pul biberi ekleyerek 10-15 dakika daha pişirin.
Sıcakken kavanozlara doldurun.
Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Bir gece bu şekilde beklettikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder