Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf Noktaları, sarma tarifleri.
Malzemeleri:
- İki tane kuru soğan
- Bir demet maydanoz
- Bir su bardağı pirinç
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- Yeteri kadar tuz
- Kararınca karabiber
- Kararınca pul biber
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı nane
- Pişirirken üzerine gezdirmek için yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Kaynamış su
- Tuz
İç malzemelerini tamamını çiğ olarak hazırlayın.
Yaprakları hazırladığınız iç malzemesiyle sarın.
Yaprakları tencereye dizin.
Daha sonra üzerine zeytinyağı, sulandırılmış domates salçası, tuzu gezdirin.
Üzerini kapatacak kadar kaynar su koyun
Tencerenin kapağını çok açmadan kısık ateşte pişirin.
Suyu az gelirse biraz kaynar su ekleyin.
Damak tadınıza göre üzerine limon dilimleri koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder