Malzemeleri:
- Yağlı çekilmiş haşhaş
- Aldığı kadar un
Bir paket margarin- Bir su bardağı ılık süt
- Bir tane yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
- Bir paket yaş maya
- Bir tatlı kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Haşhaşlı Rulo Çörek Yapılışı
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine toz şekeri ilave ederek karıştırın.
Daha sonra margarini, tuzu ve yumurta beyazını ilave edip karıştırın.
Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan kıvamda bir hamur yapın.
Hamurdan bir portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
Tezgahta un serperek kare şeklinde açın.
Açtığınız hamurun üzerine haşhaş sürün.
Hamur rulo şeklinde katlayarak sarın.
Çörekler kabaracağı için tepsiye biraz aralıklı dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılan 180 derecedeki fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Çörekler biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında kesin.
Daha sonra servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder