Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Yapmanın Püf Noktaları Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı, barbunya nasıl yapılır tarifi, barbunya yemekleri, bakliyat yemekleri, zeytinyağlı yemekler.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı kuru barbunya
  • İki tane kuru soğan
  • İki tane küçük boy havuç
  • Bir tane patates
  • Bir tane domates  
  • Bir kaşık domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • Tuz 
  • Baharatlar (Kendi damak zevkinize göre)

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı
Barbunyalar bir gün önceden suya koyarak bekletin.
Ertesi gün suda iyice şişen barbunyaları suda haşlayın. 
Tencereye yeterince zeytinyağı koyup soğanları hafifçe kavurun.
Sonra küp küp doğranan patates, havuç ve domates rendesi ilave edin.
Bir kaşık salça koyup güzelce karıştırın. 
Daha sonra barbunyayı ekleyip karıştırın.
Bir tatlı kaşığı şeker ekleyin.
3-4 damla limon suyu sıkın.. 
Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Yeteri kadar su ilave edin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Suyu az gelirse biraz su ilave edin.

Not: Zeytinyağlı barbunya yemeği bir gün bekletilirse daha lezzetli olur.