Kıymalı Mercimek Yemeği Tarifi

Kıymalı Mercimek Yemeği Tarifi 

  • 400 gram siyah (yeşil) mercimek
  • 120 gram tereyağı veya margarin yağı
  • Üç tane büyük soğan
  • 200 gram yağlı kıyma
  • İki tane büyük domates ya da 75 gram tuzsuz domates salçası
  • Sekiz bardak su veya et suyu
  • Bir  kahve kaşığı karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Küçük doğranan soğanları 6 silme çorba kaşığı yağda 5 dakika kavurun.
Kıymaya  bir kahve kaşığı karabiber ve yarım çorba kaşığı tuz ilave edin.
Kıymayı soğanlara ilave edin.
Kıyma  suyunu salıp çekinceye kadar arada bir karıştırılarak 15-20 dakika pişirin.
Soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler, veya salçasını ilave edip karıştırın.
8 bardak su veya et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Bir gece suda bekletilmiş yeşil mercimekleri yıkayıp kaynamakta olan 12 bardak suya dökün.
Mercimekleri 10 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
Süzülmüş mercimekleri ağır ağır pişmekte olan kıymaya ilave ederek tencerenin kapağı kapatın.
Mercimek pişip iyice yumuşayıncaya kadar ortadan az ateşte pişirin.