Malzemeleri
- Bir su bardağı ılık süt
- Bir tane yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayırın)
- Bir paket yaş maya
- Bir tatlı kaşığı şeker
- Bir paket margarin
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş
Maya, ılık süt ve şekeri karıştırın.
Şeker ve maya eritildikten sonra margarin, tuz ve yumurta akını da ilave ederek karıştırın.
Üzerine azar azar elenmiş un ilave ederek biraz ele yapışan yumuşak bir hamur yapın.
Hamur iki katına çıkana kadar bekletin.
Hamurdan bir avuç büyüklüğünde parça koparın.
Tezgaha un serpilerek kare şeklinde açın.
Üzerine haşhaştan yeteri kadar sürülerek hamuru rulo şeklinde katlayın.
Kalan diğer hamuru da aynı şekilde yapın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diin.
'0 dakika kadar tepside dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen çörekleri 10-15 dakika soğuması için bekletin.
Biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev şeklinde kesip servis yapın..