Fırında Kıymalı Makarna Tarifi

Fırında Kıymalı Makarna Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram çubuk makarna (3 nolu çubuk makarna tercih edebilirsiniz)
  • 14 bardak su (makarnayı haşlamak için)
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Yarım kahve fincanı bitkisel yağ
  • Üzeri için 250 gram koyun veya dana kıyma
  • Bir tane orta boy soğan
  • Üç yemek kaşığı margarin
  • Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dört tane yumurta
  • İki bardak süt

Yapılışı
Önce makarnayı haşlayıp süzün.
Süzdükten sonra iki kaşık eritilmiş yağla karıştırın.
Tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Soğanı doğrayıp yağla 3 dakika kadar soteleyin.
Kıyma, tuz  ve karabiberi ilave edip pişirin.
Kıymayı arada karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Haşlanmış makarnanın yarısını yağlanmış tepsiye boşaltın.
Arasına kıymalı harçtan yayın.
Kalan makarnayı da üzerine boşaltın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Üzerine yumurtalı, sütlü karışımı dökün.
Önceden ısıtılan sıcak fırında üstü kızarana kadar pişirin.