Etli Kuru Faulye Tarifi
Malzemeleri:
- 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Öncelikle düdüklü tencerede kuru fasulyeyi 20 dakika kadar haşlayın.
Ayrı bir kapta kuşbaşı eti haşlayıp suyunu ayırın.
Tencerede bir tane kuru soğanı incecik kıyıp sıvı yağda kavurun.
Daha sonra eti ilave edin.
Eti soğanla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
Salçaları ve rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika kavurun.
Sonra haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyip karıştırın.
Ayırdığınız et suyunu tencereye ekleyin.
Suyu yetersiz gelirse biraz daha sıcak su ilave edin.
Baharat ve tuzu ekledikten sonra yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirin.