Malzemeleri:
- İki bağ pazı
- 1,5 su bardağı pirinç
- Bir tane kuru soğan
- Bir yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Bir yemek kaşığı kuru veya taze nane
- Yarım limonun suyu
- İki diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı su
- Bir tane kesme şeker
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Üstü İçin:
- İki su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı karışımı
Yapılışı
Pazıları iyice yıkayıp, kalın sap kısımlarını kesin.
Saplarını tencerenin dibine dizerek sarmaların tencereye yapışmasını önleyin.
Kalan sapları haşlayıp yumurtayla kavurabilir.
Ya da zeytinyağı limon gezdirerek salata olarak tüketebilirsiniz.
Yaprak kısımlarını 3-4 dakika sıcak suda bekletip yumuşatıp süzün.
Kuru soğanları yemeklik çok küçük doğrayın.
Maydanozları yıkadıktan sonra yaprak kısımlarını ince ince doğrayın.
Pirinci bol suda yıkayın.
Sarımsakları ezin.
Salçayı 3-4 yemek kaşığı su ile karıştırarak eritin.
Bir kapta tüm iç malzemeyi karıştırarak sarma içini elde edin.
Pazı yapraklarını sarılabilecek ebatlarda bir kaç parçaya kesin.
Pazının geniş kısıma bir tatlı kaşığı veya biraz daha fazlası kadar iç malzeme koyun.
Düzgün ve sıkı bir şekilde sarın.
Tencereye sıkı bir şekilde dizin.
Üzerine iki su bardağı su ilave edin.
Üzerine mümkünse sarmaların şişmesini ve açılmasını önleyecek bir tabak yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayınca 25-30 dakika pişirin.
5-10 dakika dinlendikten sonra içindeki tabağı çıkarın.
Hazırladığınız zeytinyağlı limonlu sosu üzerine gezdirin.
Servis yapın...