Kolay Şekerpare Tarifi Kolay Şekerpare Nasıl Yapılır

Kolay Şekerpare Tarifi Kolay Şekerpare Nasıl Yapılır, Kolay Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları, Tarifi Kolay Şekerpare Malzemeleri.

Kolay Şekerpare Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç tane yumurta (Üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısını ayırın)
  • Bir su bardağı sıv ıyağ
  • Br su bardağı toz şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un
  • Üzeri için fındık
Şerbeti Malzemeleri İçin:
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı su
  • Su ile şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın.
Yapılışı
Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan bir hamur yapın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine ayırdığınız bir yumurtanın sarısından sürün.
Şekerparelerin ortalarına bir tane fındık koyun. 
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tatlıyı fırınından çıkardıktan 1-2 dakika sonra ılık şerbetini vermeniz gerekir. 

Şerbetin Hazırlanması
Şerbeti hazırlamak için 3 bardak su ile 3 bardak toz şekeri karıştırıp ocağa koyun.
Birkaç taşım kaynadıktan sonra ateşten alarak soğumaya bırakın. 
Şerbet iyice ılıdıktan sonra sıcak kurabiyelerin üzerine gezdirerek dökün.