Kolay Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır Tarifi Patlıcan Musakka Yapmanın Püf Noktaları, musakka tarifleri, musakka yemekleri, yemek tarifleri.
Malzemeleri:
- 1 kilo patlıcan
- 350 gram kıyma
- 1 tane büyük soğan
- 8 tane yeşil biber
- 2 tane büyük domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tere yağı
- Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Kalın halka şeklinde doğrayın.
Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bir süre bekletin.
Süzüp kuruladığınız patlıcanları sıvı yağda kızartın.
Bir tavaya tere yağını koyup kızdırın.
Soğanı küçük küçük doğrayın tavaya ekleyip çevirerek biraz kavurun.
Kıymayı da ilave edip kavurun.
Biberleri doğrayıp, tavaya ekleyin.
İki domatesi soyup küçük küçük doğrayın.
Biberler kavrulunca içine doğradığınız domatesleri de ekleyin.
Tuzunu da ilave edip iyice kavurun.
Yayvan bir tencereye patlıcanları sıralı dizin.
Üzerlerine kıymalı sosu eşit biçimde yayın.
Bir miktar kaynamış suyu da üzerine ekleyip orta ateşte 10-15 dakika pişirin.