Antep Usulü Kısır Tarifi Antep Usulü Kısır Nasıl Yapılır Malzemeleri, kısır tarifleri.
Antep Usulü Kısır Tarifi
Malzemeleri:
- Beş çay bardağı bulgur
- Dört diş sarımsak
- 4 tane taze soğan
- Bir demet maydanoz
- Bir tane kuru soğan
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Bir yemek kaşığı pul biber
- Dört yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon
- Bir çay bardağı zeytin yağı
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Bir su bardağı kaynamış su
Yapılışı
Genişçe bir kaba bulguru koyun.
İçine salçayı, tuzu ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Bir miktar kaynamış su ilave edip tekrar karıştırın.
Bulgurun suyu emip şişmesi için biraz bekletin.
Küçük küçük doğranan soğanları ilave edip karıştırın.
Bu şekilde karışını bir iki dakika yoğurun.
Ttaze soğan ve sarımsakları doğrayıp ekleyin.
Maydanozları doğrayarak ilave edin.
İçine bir miktar kimyon, zeytinyağı, nar ekşisi ya da limon suyu ekleyip karıştırın.
Antep usulü kısır tarifiniz hazır...