Tavuk Çorbası Tarifi Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır Tavuk Çorbasının Püf Noktaları

Tavuk Çorbası Tarifi Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır Tavuk Çorbasının Püf Noktaları, tavuk yemekleri, tavuk çorbaları.

Tavuk Çorbası Tarifi 
Malzemeleri

  • 200 haşlanmış tavuk eti
  • Bir tane yumurta
  • Üç çorba kaşığı tepeleme yoğurt
  • İki çorba kaşığı tepeleme un
  • İki çorba kaşığı tereyağı veya margarin (katı yağ kullanmayanlar için ay çiçek yağı da olur)
  • Altı su bardağı su
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Üç diş diş sarmısak (isteğe bağlı)
  • İki çorba kaşığı sirke (isteğe bağlı)

Yapılışı
Tavuk etini haşlayın.
Kemiklerden ayırıp küçük küçük doğrayın.
Bir tencereye unu, yumurtayı, yoğurdu koyun.
Çok az su ekleyerek topaksız kıvama gelene kadar karıştırın.
Doğradığımız haşlanmış tavuk etini, dövülmüş sarımsakları ve suyunu ekleyin.
Çorbayı ağır ateşte karıştırın.
Üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Son olarak tuzunu ekleyin.
5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
Tavaya yağı koyup eritin.
Naneyi ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ateşten alın.
Naneli, biberli yağı ve sirkeyi çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.