Oktay Usta Padişah Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri, Oktay Usta Kebap Tarifleri, Kebaplar, Kebap Çeşitleri, Kebap Malzemeleri, Kebap Yapmanın Püf Noktaları.
Padişah Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
- 400 gram kuzu kuşbaşı et
- 100 gram kuyruk yağı
- 2 diş sarmısak
- Pulbiber
- Tuz
Garnitürü İçin
- 3 tane domates
- 5 küçük kırmızı soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 tutam maydanoz
- Zeytinyağı
- Nar Ekşisi
- Lavaş
Yapılışı
Kuzu kuşbaşını ince bir şekilde doğrayın.
Zırhtan geçirip çok ince bir kıyma haline getirin.
Tuz ve pul biberi ilave edip yoğurun.
Şişlere sokup yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişirin.
Zırhtan geçirip çok ince bir kıyma haline getirin.
Tuz ve pul biberi ilave edip yoğurun.
Şişlere sokup yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişirin.
Garnitürü İçin
Domatesleri soyup, ufak ufak doğrayın.
Kırmızı soğan, kırmızı biber ve maydanozu doğrayın.
Domateslerle birlikte karıştırma kabına koyun.
Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edip karıştırın.
Servis tabağına lavaş ve garnitürü koyun.
Üzerine kebapları yerleştirip servis yapın.