Bamyalı Sebzeli Güveç Tarifi Bamyalı Sebzeli Güveç Yapılışı Bamyalı Sebzeli Güveç Oktay Usta Tarifleri

Bamyalı Sebzeli Güveç Tarifi Bamyalı Sebzeli Güveç Yapılışı Bamyalı Sebzeli Güveç Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri.

Bamyalı Sebzeli Güveç Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo tavuk but
  • Bir kilogram bamya
  • 2 tane soğan
  • 2 tane kabak
  • 2 tane havuç
  • 3 tane domates
  • 1 tane patates
  • 4 tane sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Tuz
  • 2 tane defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılış
Tavuk butların kemiklerinden ayırın.
Sıvıyağ ile birlikte tencerede kavurun. 
Soğanı doğrayıp ilave edin.
Kabak, havuç ve patatesi parmak şeklinde doğrayın. 
Bamyayı temizleyip suda bekletin.
Etin üzerine havuç, patates ve kabakları dizin. 
En üste bamyaları koyun.
Sivri biber ve soyulmuş domatesi doğrayın. 
Bamyanın üzerine koyun. 
Tuz, rendelenmiş sarımsak ve tane karabiber ilave edin.
İsteğe göre defne yaprağı da koyabiliriz. 
Orta ateşte su koymadan pişirin.