Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır, Ali Paşa Pilavı Tarifi, Ali Paşa Pilavı Yapılışı, ali paşa pilavı oktay usta tarifleri, pilav tarifleri, pilav pişirmek.
Ali Paşa Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı et suyu
- 100 gram kıyma
- 1 diş sarmısak
- 1 tane soğan
- Yarım su bardağı dolmalık fıstık
- 1 fincan antep fıstığı
- 1 kahve fincanı kuru İzmir üzümü
- Tuz
Yapılışı
Rendelenmiş soğan, tuz, sarmısak, kıyma ve köfte harcını yoğurun.
Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antep fıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun.
Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin.
Et suyunu köftelerle ve antep fıstığı ile birlikte pirince ilave edin.
15 dakika kadar kısık ateşte pişerken üzümleri ve tuzu ilave edin.
Sıcak sıcak servis yapın.