Burgu Baklava Tarifi Burgu Baklava Nasıl Yapılır Baklava Yapmanın Püf Noktaları, Burgu Baklava Tarifleri, evde baklava asıl yapılır, ev baklavası tarifi, kolay baklava tarifi, prtik baklava, basit baklava yapılışı, baklava yapılışı, burgulu baklava nasıl yapılır, baklava yapmanın püf noktaları, baklava malzemeleri.
Burgu Baklava Tarifi
Malzemeleri:
- Bir çay bardağı yoğurt
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir çay bardağı süt
- Bir yemek kaşığı toz şeker
- Bir tane adet yumurta
- Bir yemek kaşığı sirke
- Bir çay kaşığı kabartma tozu
- Bir fiske tuz
- Birkaç damla limon suyu
- Alabildiği kadar un
- Hamurunu açmak için mısır nişastası
Kızartma Yağı için
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- Üç su bardağı şeker
- İki su bardağı su
- İki damla limon suyu
Burgulu Baklava Yapılışı
Bir miktar unu karıştırma kabına dökdükten sonra kabartma tozu ekleyin ve üzerine bir kaç damla limon sıkın. Daha sonra tüm malzemeler karıştırılır, gerektiği takdirde un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır, hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır.
Dinlenmiş hamurdan cevizden az büyük hamur parçaları kopartılıp, mısır nişanstası ile tek tek açılır. Aralarına mısır nişastası koyulan küçük yuvarlaklar üstte üste beşer beşer dizilir ve birlikte yeniden yufka şekilde açılır. Açılan yuvarlak hamur dikine, yanına ve çapraz şekilde tabla üzerinde kesilir ve üçgen parçalar elde edilir. Her bir üçgen parçaya dövülmüş ceviz koyularak uzun ince bir çubuk yardımıyla ( düz uzun bir kalemde olabilir ) sarılır ve çubuğun iki yanından tutarak sıkılmak suretiyle bürüştürülerek tepsiye dizilir. Her yufka bu şekilde yapılarak, tepsi doldurulur.
Kızartması için; 1 paket margarin ve 1 su bardağı yağ tavada kızardıktan sonra tüm tepsiye dökülür, 180 derecedeki fırında ağır şeklide kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Şerbeti için 2 su bardağı su ile 3 su bardağı şeker kaynatılır, çıkmaya yakın az limon suyu sıkılarak yeniden kaynatılır, şerbeti ocaktan alınır, 3-4 dakika bekleyen şerbet pişmiş baklavalara sıcak dökülür. Burgu baklava hazır.
Not: Baklavanın soğumasına gerek yoktur, hatta ikisi de sıcak katılabilir. Sadece şerbetin ilk sıcaklığını kaybetmesi için az bir müddet beklenmelidir.