Sütlü Tatlılar Limonlu Puding Tarifi, Yemek Tarifleri, Sütlü Tatlılar Limonlu Puding Nasıl Yapılır, Sütlü Tatlılar Limonlu Puding Oktay Usta Tarifi, Limonla Puding Yapımı, Limonlu Puding Yapılışı, Puding Malzemeler.
Malzemeleri
- Üç tane büyük yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
- Üç yemek kaşığı un
- Üç yemek kaşığı pudra şekeri
- 175 mililitre süt
- 25 gram erimiş tereyağı
- Bir tane limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
- Servis için krema (tercihen krem şanti)
Yumurta sarıları, un, pudra şekeri, süt, tereyağı ve limon kabuğunu yumuşayana kadar çırpın.
Başaka bir kapta yumurta beyazlarını çırpın, limon kabuğu ve suyunu karışımına ilave edin.
Hazırladığınız karışımı tereyağıyla yağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün.
Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin.
Metal kabın içine 2. 5 cm. yükseklığinde olacak şekilde sıcak su dökün.
Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin.
Kalıbı metal kabın içinden çıkarın.
Üzerine pudra şekeri döküp krem şantiyi ile servis yapın.
HAZIRLAMA: Kalıbı ince metal kabın içinde sıcak suyla tutmak pudingin yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlar. Pişme süresi boyunca karışım iki ayrı kata ayrılır: Üstte hafif sünger, altta ise krema sos halinde