Kurban Eti Yahnisi Yapılışı Kurban Yahnisi Nasıl Yapılır Tarifi Kurban Yahnisi Oktay Usta Tarifi

Kurban Eti Yahnisi Yapılışı Kurban Yahnisi Nasıl Yapılır Tarifi Kurban Yahnisi Oktay Usta Tarifi, Kurban Yahnisi Yapılışı, Kurban Yahnisi Nasıl Yapılır, Kurban Etinden Yahni Yapılışı, Kurban Yahnisi Oktay Usta Tarifi, Kurban Yahnisi Pişirmek İçin Gerekli Yemeklik Malzemeler, Et yemekleri, Yemek Tarifleri, Mis Gibi Yahni Pişirmenin Püf Noktaları.

Kurban Eti YahnisiTarifi
Malzemeleri:
  • 1 kilogram iri kuşbaşı doğranmış koyun eti
  • 20 tane arpacık soğanı veya 2 tane iri soğan
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
Yapılışı:
Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinve iri doğrenmış kuşbaşı etleri koyun.
Et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırarak düşük ateşte pişmeye bırakın.
Et suyunu çekince ayıklanmış 20 tane arpacık soğanı ya da doğranmış iki tane soğanı ilave edin.
Soğanlar pembeleşinceye kadar arada karıştırın.
Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave edin.
Etler yumuşacık oluncaya kadar pişirin.
Suyu tükenirse arada yarım bardak su daha ilave edin.
Ateşten indirmenize 10 dakika kala tuzunu ilave edip karıştırın.
Servis yaparken etlerin üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.
Etleri  kızarmış patates veya haşlanmış patatesle servis yapabilirsiniz.