Elmalı Güllaç Tarifi
Malzemeleri:
- 10 yaprak güllaç
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı gül suyu
- 6 tane orta boy elma
- 2 tane dilimlenmiş kivi
Yapılışı
Güllacı hazırlayın.
Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
Rendelenmiş elmayı tülbente koyarak suyunu iyice sıkın.
Elmaların hiç suyu kalmayınca pudra şekeri ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız pudralı elma püresini güllaç yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.
Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin.
Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün.
Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.