Elbistan Tava Tarifi, Elbistan Tava Oktay Usta Tarifi, Elbistan Tava Nasıl Yapılır, Elbistan Tava Yapılışı, Elbistan Tava Tarifleri, Elbistan Tava Malzemeleri, Yemek Tarifleri, Et Yemekleri Kebap Tarifleri, Tavada Et Yemekeri, Tavada Et Nasıl Pişirilir.
Elbistan Tava Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tane ince doğranmış arpacık soğanı
- 1 tane doğranmış domates
- 1 diş ezilmiş sarmısak
- Yeteri kadar tuz
- 1 tane patlıcan
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tane sivri biber
- Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Tencereye tereyağını ekledikten sonra kızartmaya başlayın.
Doğranmış domates ve arpacık soğanını ilave edip karıştırın.
Tuz ve bir diş ezilmiş sarmısağı da ilave edin, ateşi kapatın.
Tercihinize göre patlıcanları istediğiniz şekilde doğrulayın.
Tuzlu suyun içinde 20 dakika kadar bekletin.
Daha sonra patlıcanları yıkayın süzün ve yağda kavurun.
Patlıcanların rengini kaybetmemesine dikkat edin.
Biberleri de tercihinize göre doğrayın.
Patlıcanları kızarttığınız yağın içinde biberleri de 1-2 dakika kızartın.
Kızarttığınız etleri güveç tabağının içine yerleştirin.
Üstüne kızarttığınız patlıcanları koyun.
Etin üzerine biber, domates ve yoğurtdu ilave edin.
Son olarak kaşarı rendeleyip üzerine dökün.
Son olarak 180 derecede ısıtılan fırına verin.
Kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.