Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeleri:
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 tane orta boy soğan
- 1 taene domates
- 1 yemek kaşığı silme salça
- 1 tatlı kaşığı silme toz biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 2 tane patlıcan
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
Eti düdüklü tencereye alın ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
Daha sonra sıvı yağı ekleyin
Yağ kızınca soğanlarını ilave ederek kavurun.
Soğanlar pişince salça ve toz biberi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Doğranmış domatesi ekleyin.
Domatesler de pişince karabiber, kimyon ve suyunu ekleyip tekrar karıştırın.
Düdüklünün kapağını kapatarak pişirin.
Kapağını açtıktan sonra tuzunu ekleyip sosu istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın
(kapağı açtığınızda zaten istediğiniz kıvamdaysa kaynatmanıza gerek yok)
Etler pişerken patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Tencerede tereyağını eritin.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Patlıcanları da koyup iki dakika kadar çeverek karıştırın.
Su, süt ve tuzunu ekleyin, karıştırarak kıvamını alana kadar pişirin
Ateşten alıp kaşarını ilave ederek karıştırın.
Servis tabağınıza önce patlıcanlı karışımı, üzerine de soslu etinizi koyarak sıcak sıcak servis yapın.