Beşamel Soslu Biftek Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilogram biftek
- Bir yemek kaşığı salça
- 2 tane rendelenmiş domates
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- İki yemek kaşığı tereyağı
- İki su bardağı süt
- İki yemek kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri İçin
- Bir kase kaşar rendesi
Yapılışı
Biftekleri tereyağında önlü arkalı kızartın.
Kızarttığınız biftekleri düdüklü tencereye koyun.
Üzerine bir yemek kaşığı salça ve domates rendesini koyun.
Kimyon, karabiber, tuz ve üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Biftekleri yarım saat düdüklüde pişirin.
Etler piştiğinde fırın tepsisine alın.
Üzerine beşamel sos döküp, kaşar peyniri serpin.
200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
(tencerede kalan etin suyunu servis yaparken sos olarak kullanabilirsiniz).
Beşamel sosun yapılışı
Tereyağında unu hafif kavurun, üzerine süt ve bir fiske tuz ilave edin. Çırpıcıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.