Çabuk Mantar Çorbası Tarifi Mantar Çorbası Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi

Çabuk Mantar Çorbası Tarifi Mantar Çorbası Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi, Çorba Tarifleri, Çorbalar, Mantar Çorbaları, Çorba Çeşitleri.

Çabuk Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • 2 torba kuru mantar
  • 500 gram soğan
  • 1 tane kırmızı, 1 tanesarı ve 1tane yeşil dolmalık biber
  • 2 diş sarmısak
  • 6 yemek kaşığı soya yağı
  • Yarım litre hazır sebze suyu
  • 4 dilim tost ekmeği
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • Maydanoz
  • Bir çorba kaşığı Amerikan soya unu
Yapılışı
Mantarları yıkayın. 1/4 litre suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve saımısağın yarısını içinde çevirin.

Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 dkika kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın.