Bal Ve Badem Tatlısı Tarifi, Yemek Tarifi, Ballı Badem Tatlısı Nasıl Yapılır, Tatlılar, OKtay Ustadan tatlılar, Ballı Badem Tatlısı Tarifi, Bal Tatlısı, Tatlı Tarifleri, ballı badem tatlısı oktay usta, ballı bademli pasta, ballı bademli çikolata, ballı bademli kek.
Balallı Badem Tatlısı Tarifi
Malzemeleri
- Üç tane yumurta (Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
- Bir su bardağı pudra şekeri
- Sekiz çorba kaşığı irmik
- 200 gram margarin
- Bir paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı toz badem
- Aldığı kadar un
Şerbet İçin
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- Bir dilim limon
Not: Şerbet malzemeleri karıştırılıp 20 dakika kısık ateşte kaynatılacak soğuk olarak dökülecek
Yapılışı
Pudra şekerini ve margari krema kıvamına gelene kadar çırparak karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyerek hamur haline getirin.
İstediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürün.
Diğer malzemeleri ekleyerek hamur haline getirin.
İstediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra 1-2 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti dökün.
Fırından çıkarttıktan sonra 1-2 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti dökün.