Revani Tarifi, Revani Oktay Usta Tarifi, Revani Nasıl Yapılır Tarifi, yemek tarifleri, tarifler, revani tatlısı tarifi, oktay usta revani, yoğurt tatlısı, şekerpare, revani tarifi, tatlı tarifleri, revani portakal ağacı, revani nasıl yapılır.
Revani Tarifi
Malzemeleri:
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 fincan sıvıyağ
- 2 fincan irmik
- 2 fincan yoğurt
- Vanilya
- Kabarma tozu
- 4 fincan un
Şurubu İçin Malzemeler
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Yapılışı
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice karıştırın.
Daha sonra sıvı yağı, irmiği ve yoğurdu ekleyerek karıştırın.
Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Kabartma tozunu ve ununu eleyerek iyice karıştırın.
Daha sonra yağlı bir tepsiye dökün.
Fırına sürün.
Şerbeti için şekeri ve suyu tencerede kaynatın.
Şerbetin çok fazla kaynamaması gerek.
Pişen revaninin üzerine şerbeti dökün.
Dondurma ya da kaymak eşliğinde ikram edebilirsiniz