Islak Kek Tarifi Oktay Usta Tarifleri Islak Kek Nasıl Yapılır Oktay Ustadan Kek Tarifleri, Yemek Tarifleri, Tarifler, Islak Kek Pişirmek, Oktay Usta Islak Kek Tarifleri, Islak Kek Nasıl Yapılır, Oktay Ustadan Kek Tarifleri.
Malzemeleri:
- 4 tane yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı çekilmiş toz ceviz içi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Yumurta ve şeker karıştırarak çırpın.
Sütü ve sıvı yağın ilave edip tekrar çırpın.
Unu, cevizi, kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Yağlanmış tepsiye dökün.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 35- 40 dakika pişirin.
Sosun malzemelerini bir kapta karıştırın.
Sosun şekeri eriyinceye kadar çırpın.
Pişen kek dilimlenip hazırladığınız sosu dökülür.
15-20 dakika beklettikten sonra servis edilir.