Malzemeleri:
- Dört tane yumurta
- Bir su bardağı sıvı yağ
- İki su bardağı un
- Bir su bardağı irmik
- Bir paket vanilya
- Bir çay bardağı toz şeker
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir paket kabartma tozu
- Bir tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti İçin Malzemeler:
- Beş su bardağı su
- Dört su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Üzeri İçin Malzemeler:
- Kaymak
- Antep fıstığı tozu
- Hindistan cevizi
Yapılışı
Önce,bir tencerede 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su ve yarım limon suyunu kaynatın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısarak 20 dakika daha kaynatın.
Kaynatma işlemi biten şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Bir kapta 4 tane yumurta, 1 su bardağı yoğurt, vanilya ve sıvı yağı çırparak karıştırın.
Diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırarak çırpın
Daha sonra hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökünüz.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartın.
Soğuk şerbeti sıcak revaninin üzerine gezdirerek dökün.
2 saat oda sıcaklığında bekletin.
Sonra buzdolabına koyun.
Üzerine zevkinize göre Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi ve kaymak koyarak servis yapabilirsiniz.