Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır Oktay Usta Köfte Tarifleri Oktay Usta, köfte yapılışı, köfte harcı nasıl hazırlanır, sulu köfte hazcı nasıl yapılır, sulu köfte yapmanın püf noktaları, oktay ustadan köfte tarifleri, yemek tarifleri, köfteler, köfte çeşitleri.
Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır Oktay Usta
Malzemeleri :
- 2 tane patates
- 250 gram kadar kıyma
- 2 tane orta boy soğan (soğanlardan köfte harcının içine diğeri yemekte kullanılacak)
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı bulgur (Tercihe göre pirinçte olabilir)
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- Tereyağı
- Tuz
- Kırmızı pulbiber
- Karabiber
- Kekik
- Sıvıyağ
Yapılışı
Kıymayı bir kaba alıp içine bir tane soğan rendeleyin.
Maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kekik, yumurta, un, sıvıyağ ve bulguru katıp iyice yoğurun.
Yoğurduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak toplar haline getirin.
Soğanı küp küp doğrayıp az sıvı yağ ile kavurun.
İçine salçayı küp doğranmış patatesleri ilave edin.
Üzerini iki parmak geçecek şekilde kaynamış su ekleyin.
Baharat ve tuzu ilave edin.
Patatesler pişmesi için ocağı kısık ateşe alıp bekleyin.
Patatesler yumuşamaya başlayınca köfteleri de tencereye ekleyip on dakika daha pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.