İrmik Helvası Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Tarifleri

İrmik Helvası Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Tarifleri Yemek Tarifleri
  
İrmik Helvası Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri:
  • 200 gram margarin
  • Beş su bardağı süt
  • Dört yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım kilo irmik (500 gram)
Yapılışı
Süt, yağ ve şekeri bir tencerede karıştırın, kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtın.
Sürekli karıştırarak taşım kaynatın ve ateşten alın.
İrmik ve fıstığı kalın tabanlı bir tencerede kısık ateşte devamlı karıştırarak 40-50 dakika kadar kavurun.
Fıstık ve irmik altın sarısı renk alınca ateşten alın.
Karıştırmaya devam ederek üzerine sıcak şerbeti ilave edin.
Tencereyi tekrar ateşe koyun, karıştırmaya devam edin.
Çok kısık ateşte irmik sütü çekene kadar pişirin ve ateşten alın.
Kapağını kapatın ve 20 dakika demlendirin.
Tahta kaşıkla  karıştırdıktan sonra ılık olarak servis yapın.
Tercihe göre üzerine tarçın serpebilirsiniz.