Dana Rosto Tarifi Dana Rosto Nasıl Yapılır Dana Rosto Oktay Usta Tarifleri

Dana Rosto Tarifi Dana Rosto Nasıl Yapılır Dana Rosto Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, Dana Rosto Pişirmek, Dana Rostonun Tarifi, Oktay Ustadan Dana Rosto, püreli dana rosto tarifi, dana rosto tarifi oktay usta, fırında dana rosto tarifi, dana rosto yemek tarifi, düdüklüde dana rosto tarifi, dana rosto tarifi yapımı malzameleri.

Dana Rosto Tarifi  
Malzemeleri:
  • Bir kilo sığır eti
  • Üç kaşık margarin
  • Bir tane orta büyüklükte havuç
  • İki tane büyük soğan
  • Dört tane orta büyüklükte domates
  • Üç diş sarımsak
  • İki tane defne yaprağı
  • Altı tane karabiber
  • Bir bardak et suyu
  • İki bardak su
  • Tuz
Yapılışı
Margarini tencereye koyarak kızdırın.
Daha sonra rostoyu kızgın yağda her tarafı pembeleşinceye kadar 20 dakika kızartın.
Et kızarınca 4'e bölünmüş havuç, 8'e bölünmüş soğan, sarımsak, defne yaprağı ve karabiberleri  ilave edin.
Sebzeler ölene kadar yaklaşık olarak 10 dakika kavurun.
Soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri ilave ederek karıştırın.
Domates iyice eriyene kadar pişmeye bırakın.
Domatesler eridikten sonra sıcak et suyu ve su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
İki saat sonra etin diğer tarafını çevirin.
Et yumuşak bir hal alana kadar 3,5 saat hafif ateşte pişirin.
Eti bir tabağa alın.
Tenceredeki etin suyunu sebzeleriyle birlikte püre haline gelmesi için ince süzgeçten geçirin.
Hazırladığınız püreyi tabağın yanına koyun
Eti ince dilimler halinde keserek tabağa döşeyin.
Üstüne salçalı sosunu ilave edin.
 Garnitür olarak sote edilmiş sebzelerle servis yapabilirsiniz.