Dana Rosto Tarifi Dana Rosto Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri Yemek Tarifleri, Mis Gibi Rosto Tarifi, En Güzel Rosto tarifi, Rosto Yemekleri, Pataates Püresi Rosto, Rosto Çeşitleri, Et Yemekleri, Partik Rosto, Kolay Rosto Pişirmek.
Malzemeleri:
- Bir kilo dana rosto
- Bir tane havuç
- Bir tane soğan
- İki yemek kaşığı sıvı yağı
- İki yemek kaşığı un
- İki diş sarımsak
- Et suyu
Yapılışı
Etleri, bir bütün soğanı, bir bütün havucu ve 2 diş sarımsağı bir tencereye koyun.
Etler iyice pişene kadar arada çevirerek kısık ateşte yaklaşık olarak 3-3,5 saat pişirin.
Pişen etleri tepsiye çıkarın.
İki kaşık yağı eriterek, iki yemek kaşığı un ilave ederek kavurun.
Yeteri kadar et suyu ilave ederek bir iki taşım kaynatın.
Hazırladığınız sosu tepsideki etlerin üzerine gezdirerek dökün.
20 dakika daha fırında pişirin.
Fırından çıkararak tabağa alın.
Patates püresiyle birlikte servis yapın.