Malzemeler:
- Kuru barbunya
- Üç yemek kaşıgı sıvı yağ
- İki tane kurusoğan
- İki tane yeşil biber
- Üç tane orta boy domates
- Salça
- Bir tane havuç
- Karabiber
- Pulbiber
Yapılışı
Kuru barbunyayı akşamdan suya koyarak ıslatın.
Ertesi gün kırmızı suyu gidene kadar iyice yıkayın.
Bir tencerede yağ ile soğanı kavurun.
Daha sonra biber, domatesleri tencereye ilave edin kavurun.
Salçayı, karabiberi ve doğranmış havuçları ilave edinin.
Barbunyayı ilave edip 2 su bardağından biraz fazla su ilave edip pişmeye bırakın.
Barbunya yemeği 30 dakika sonra pişmiş olur.
Limon suyu ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.