Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Zeytinyağlı Bezelye Nasıl Yapılır Tarifi Zeytinyağlı Yemekler Tarifleri

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Zeytinyağlı Bezelye Nasıl Yapılır Tarifi Zeytinyağlı Yemekler Tarifleri

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Malzemeler
  • Bir kilo bezelye
  • İki tutam dere otu
  • İki tane domates
  • Dört tane kesme şeker
  • İki tane kuru soğan
  • Yarım limonun suyu
  • Üç su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir kahve fincanı zeytinyağı
Yapılışı
Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın. Domates ve soğanları soyun.
Domates ve soğanları tencereye alın.
Üzerine bezelye, dereotunun yarısı, kesme şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Üç bardak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 55 dakika pişirip limon suyu ilave edin.
5 dakika daha pişirin.
Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Bezelyeyi servis tabağına alıp üzerine kalan dereotunu serpiştirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.