Bayatlamayan Poğaça Tarifi Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğacalar

Bayatlamayan Poğaça Tarifi Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğacalar
Bayatlamayan Poğaça Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki su bardağı ılık su
  • Bir paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Tuz 
  • Bir çay kaşığı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin.
Sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile ötün.
Sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. 
Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz gibi şekil verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Dilerseniz üzerine susam ekebilir, içine peynir koyabilirsiniz.
170-180 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.