Malzemeler:
- Dört tane yumurta
- 18 gram ovaleks
- 60 gram süt
- 150 gram sıvıyağ
- 180 gram tozşeker
- 260 gamr un
- 10 gram kabartma tozu
Not: Eğer kakaolu yapmak isteseniz 20 gram kakao koyup undan 20 gram azaltın.
Yapılışı
Bütün malzemeleri 10 dakika boyunca karıştırıyoruz.
Kek kalıbına döküp 156-170 derece sıcaklıkta 40-45 dakika pişiriyoruz.
İsterseniz kekin içine frambuaz koyabilirsiniz.
İsterseniz kekinizin içine fındık,ceviz ,havuç,kuru meyve aklınıza gelen herşeyi ekleyebilirsiniz
Not: Eğer sulu meyveler koyacaksanız frambuaz gibi meyveleri iyi pudra şekerine bulayıp kağıt havlu yada süzgeçte beklettikten sonra hamura ekleyin