Kaytaz Böreği Tarifi Hatay Mutfağı Kaytaz Böreği Nasıl Yapılır Tarifi


Kaytaz Böreği Tarifi
Malzemeler:

Hamur Malzemesi:
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı kuru maya
  • İki yemek kaşığı sirke
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un  
  • Hamuru açmak için bir kase zeytinyağı  
İç Malzemesi:
  • 200 gram kıyma
  • Bir baş soğan
  • Maydanoz
  • Bir kaşık biber salçası
  • İki kaşık nar ekşisi
  • İki kaşık zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
Yapılışı:
Maya ılık su ile ıslatılır. 
Süt, su ve sıvı yağ karıştırılır. 
Maya, tuz, şeker ve sıvı malzemeler karıştırılır. 
Un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulur. 
Üzeri kapatılır, ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 
Hamur mayalanırken biz içi hazırlayalım. 
Soğan ve maydanoz küçük küçük doğranır. 
Bütün malzemeler derin bir kasede karıştırılır. 
Bir kenara alınır.
Hamur kabarıp, iki katına çıkınca tekrar hafif bir yoğrulur. 
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılır. 
Zeytinyağına batırılır, elle hafif bastırılarak resimdeki gibi açılır. 
Minik gözleme şeklinde katlanır, tepsiye dizilir. 
Bütün börekler hazırlanınca elle bastırılarak hafif yassılaştılır. 
Üzerlerine birer kaşık kıymalı karışımdan koyulur, düzeltilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Püf Noktası: Verdiğim ölçülerde hamur gevrek ve çok lezzetli oluyor ama dilerseniz pratik olması açısından hazır ekmek hamuruyla da yapabilirsiniz...