Kuzu Güveç Tarifi Kuzu Güveç Nasıl Yapılır Püf Noktaları



Kuzu Güveç Tarifi

Malzemeler:
  • 200 gram kuzu antrikot
  • Bir tane kabak
  • Bir tane kırmızı çarliston biber
  • Yarım soğan
  • İki diş sarımsak
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Tereyağ
  • Domates
Yapılışı
Eti kuşbaşı doğrayın.
Kabağı soyun ve küp küp doğrayın.
Biberi halka halka doğrayın.
Soğanı küp küp doğrayın.
Sarımsakları doğrayın.
Tüm malzemeyi bir kap içine alarak üzerine 1 tutam pul biber, tuz, karabiber atarak harmanlayın.
İyice harmanladıktan sonra malzemeyi güveçlere alın.
Güvecin üzerine biraz tereyağı ve domates dilimleri keserek koyun.
Güvecin üzerini folyoyla kaplayın.
170 derece fırına vererek pişirin.