Fırında Domatesli Sebze Kavurması Tarifi
Malzemeleri:
- İki tane bostan patlıcan
- Üç tane orta boy patates
- Üç tane kabak
- 5-6 tane yeşil biber
- Üç diş sarımsak
- 4-5 tane domates
- 1.5 kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulur, küp küp doğranır. Kabaklar hafif kazınır, patatesler soyulur küp küp doğranır. Biberler iri parçalara ayrılır. Hazırlanan sebzeler tepsiye alınır. Üzerine 1 fincan zeytinyağı ve tuz eklenir, iyice harmanlanır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Benim malzemeler fazlaydı .Her tarafı eşit pişsin diye arada 2-3 defa karıştırdım.
Şimdi sebzeler pişerken domates sosu hazırlayabiliriz; 1 tane yeşil biber küçük doğranır. Kalan yarım fincan zeytinyağı tavaya alınır, biberler hafif kavrulur. Üzerine kabukları soyularak doğranan domatesler, sarımsak ve tuz eklenir. Suyunu bırakıp, çekene kadar pişirilir. Bu arada pişen sebzeler fırından çıkarılır. Hazırlanan domates sebzelerin üzerine gezdirilir. 5-6 dakika daha fırına koyulur.
Püf Noktası:
Sebzelerin kurumaması için pişirirken ısının yüksek olması gerekir. İsterseniz biberleri sebzeler pişmeye yakın ekleyebilirsiniz, rengi dönüp yanık gibi görünmez. Bide patlıcanı mutlaka suda bekletip pişiriyorum, acı suyunu saldığı için daha lezzetli oluyor. Sanırım bu kadar.