Lor Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir çay bardağı yoğurt
- İki tane yumurta 1 tanesinin sarısını ayır
- Bir paket kabartma tozu
- Bir çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Çörek otu
- 100 gram lor peyniri
- Bir demet dereotu
- Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
Hamur yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu koyun.
Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
30 dakika dinlendirin. Lor, kıyılmış dereotu, pul biberi karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinde açın lorlu karışımından koyup kenarları kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu serpin.
175 derecede pembeleşene kadar kızartın.