Malzemeleri
- Bir kilo yufka
- Dört tane yumurta
- Bir su bardağı süt
- 150 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Bir kapta beyaz peyniri rendele kıyılmış maydanozla karıştır.
Yumurta ve sütü bir kapta iyice çırpın akları da karışsın.
Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı yayın kenarlardan taşırın.
2. yufkayı alın sütlü karışıma bulayın, tepsiye yayın.
3. yufkada peynirli karışımı her yerine dağıtın.
Son yufkada tepsiye göre kesin kenara koy yufkadan kesik kalan parçayı da sütlü karışıma bulayıp ser.
Sütün kalanını yufkaların üzerine dök.
Tepsinin kenarlarından taşan yufkaları da içeri al.
Orta kısım kesip ayırdığın yufkayı da ser sıvı yağ sür 200 derecede kızart.