Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi
Lokum gibi yenebilecek kavurma yapmak gayet basit. Bunun yolu da ihtiyacınız ölçüsünde et ve bu eti kendi suyu ile çok kısık ateşte kavurmaktan geçer. Bilirsiniz, etleri kavururken 1 kilodan fazla et kavrulurken su ilavesine ihtiyaç duymaz. Çünkü, saldıkları kendi suları kavurma için yeterli olacaktır. Bir kilodan az etleri kavururken etin kendi suyu kavurmaya yetmeyecektir, o yüzden tencereye kaynar su ilavesi gerekir. Tencereye su ilave ederken su miktarı et ile yüz yüze olmalıdır. Ocak alev ayarı en kısık şekilde ayarlanmalıdır. Etin kalitesine göre, ağırlığı fark etmez bütün etler 70 ile 90 dakika arasında kavrulurlar.
Et Kavurma Tarifi
Et Kavurma Tarifi
Malzemeleri
- Bir kilo kavurmalık kuşbaşı et
- Bir kaşık zeytinyağı
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
Yapılışı
Tencerede yağı ısıtın, üzerine eti ilave edin karıştırın,
Et suyunu salmaya başlayınca tencere kapağını kapayın
Tencereden buhar çıkmaya başladıktan sonra ara sıra tencereyi karıştırın.
Etin suyunu kontrol edin
Su azaldığında etin yüzeyini geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edin
1.5 saat süre ile eti kısık ateşte pişirin.
Tuz, karabiber ve kekik ilave edin.
Kavurmayı servise hazır.