Tavuk Yahnisi Tarifi
Malzemeleri
- Yarım kilo kemiksiz tavuk eti
- İki tane kaypa biberi
- 2 tane çarliston
- Bir tane büyük boy havuç
- 20tane arpacık soğan
- İki tane domates
- İki tane orta boy patates
- İki yemek kaşığı tereyağı
- Bir tatlı kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir su bardağı su
- İki çorba kaşığı süt
Yapılışı
Tencerede yağı eritin soğanları koyup 1-2 dakika kavurun.
Soğan boyunda doğranmış havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Tavuk etlerini ve patatesi kuşbaşı doğrayıp ekleyin.
Biberleri de kalın biçimde kesip tencereye koy karıştır.
5-6 dakika kısık ateşte kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın üzerine dökün.
Tuz, karabiber, pul biberi ve bir bardak suyunu da ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.
Pişirmeye bırakın.
Piştikten sonra 2 kaşık süt katıp sıcak servis yapın.