Tavuk Yahnisi Tarifi Tavuk Yahnisi Nasıl Yapılır Tarifi


Tavuk Yahnisi Tarifi  
Malzemeleri
  •  Yarım kilo kemiksiz  tavuk eti  
  •  İki tane kaypa biberi
  •  2 tane çarliston
  •  Bir tane büyük boy havuç
  •  20tane arpacık soğan
  •   İki tane domates
  •  İki tane orta boy patates
  •  İki yemek kaşığı tereyağı
  •  Bir tatlı kaşığı pul biber
  •  Bir çay kaşığı karabiber
  •  Bir su bardağı su
  •  İki çorba kaşığı süt
Yapılışı
Tencerede yağı eritin soğanları koyup 1-2 dakika kavurun.
Soğan boyunda doğranmış havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Tavuk etlerini ve patatesi kuşbaşı doğrayıp ekleyin.
Biberleri de kalın biçimde kesip tencereye koy karıştır.
5-6 dakika kısık ateşte kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın üzerine dökün.
Tuz, karabiber, pul biberi ve bir bardak suyunu da ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.
Pişirmeye bırakın.
 Piştikten sonra 2 kaşık süt katıp sıcak servis yapın.