Hünkar Beğendi Tarifi


Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeleri 

  • 250 gram dana eti
  • Üç tane büyük boy kemer patlıcan
  • Bir tane kuru soğan
  • İki tane domates
  • Üç tane sivri biber
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Su 
  • Tuz 
  • Çiçek yağı 
  • Karabiber

Beğendisi İçin Malzemeler:

  • Közlenmiş patlıcan
  • İki çorba kaşığı un
  • İki su bardağı soğuk süt
  • Bir fincan rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Çiçek yağı

Yapılışı : 
Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. 
Tencereye koyduğumuz yağda kavuruyoruz. 
Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. 
Daha sonra salça ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. 
Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave ediyoruz. 
Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.

Beğendisinin Tarifi:
Patlıcanları közlüyoruz. 
Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. 
Tencereye çiçek yağı koyuyoruz. 
İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. 
Patlıcanlar unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. 
Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. 
Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. 
Kaşar peynir ilave ediyoruz. 
Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. 
Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. 
Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. 
Servise hazır hale getiriyoruz