Malzemeleri
- Altı tane yufka
- 400 gram kıyma
- İki tane kuru soğan
- Maydanoz
- 1-2 tatlı kaşığı toz biber
- İki şişe soda
- İki tane yumurta
- Bir su bardağı + 3 kaşık sıvı yağ
Yapılışı
3 kaşık sıvı yağda soğan ve kıyma kavrulur, tuz, toz biber ve maydanoz katılır, karıştırılır ve ateşten alınır.
Tepsi yağlanır. Yufka tezgaha serilir, kıymalı harçtan konur ve ikiye kesilir, her biri rulo yapılır ve tepsiye yanyana dizilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde rulo yapılır ve yanyana tepsiyi kaplayacak şekilde dizilirler.
Üzerine 2 şişe soda ile birlikte 1 bardak yağ dökülüp en az 3-4 saat buzdolabında bekletildikten sonra üzerine 2 yumurta sürülüp fırına verilir. 200 derecede pişirilir.