Malzemeleri
- Yarım kilo ince bulgur
- İki kaşık salça
- İki yeşil biber
- Birdemet maydanoz
- Bir bağ taze soğan
- İki orta boy kuru soğan
- Bir havuç
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- Dört diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber ve köfte baharı
Yapılışı
Önce bulguru derin bir kapta ıslamaya bırakıyoruz, diğer yanda maydanoz taze soğanı ayıkladıktan sonra yıkayıp ince ince doğruyoruz.
Diğer yandanda kuru soğanlarıda ince doğrayıp tavaya alıyoruz. 1.5 çay bardağı yağın hepsini tavaya soğanla koyup pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekliyoruz.
Daha sonra tuzu ve pul biberi ekliyoruz. Sos hazırlandıktan sonra hazırladığımız sosu bulgurun içine ekleyip karıştırıyoruz.
Maydonoz, rendelenmiş havuç, taze soğan ve ince doğranmış sarımsaklarıda ekliyoruz.
İsteğe göre limon kullanılabilir