Malzemeleri:
- Bir buçuk kg kemikli kuzu budu
- Bir su bardağı barbunya fasulye
- 250 gram ince bulgur
- Bir su bardağı nohut
- ki tane domates
- İki baş soğan
- İki adet yumurta
- İki çorba kaşığı un
- İki çorba kaşığı tereyağı
- Dört dal ekşi sumak
- 250 gram yağsız kıyma
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- Kırmızı biber
- Kuru nane
- Tuz
- Karabiber
Eti, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirin. Diğer yanda akşamdan ıslattığınız barbunya fasulye ve nohudu da ayrı ayrı pişirin.
Dört dal ekşi sumağı yıkayıp bir kaseye koyun ve üzerine sıcak su ilave edip, bir saat kadar bekletin. Sumak yerine limon da kullanabilirsiniz.
Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyup, azar azar su ilave ederek iyice yoğurun. Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2 çorba kaşığı un ilave edip, yoğurun . Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparıp, fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
Haşlanmış et, nohut ve fasulyeyi büyükçe bir tencereye suları ile birlikte koyup, kaynatın. Hazırladığınız köfteleri içine atın, köfteler piştiğinde ıslattığınız sumağın suyu süzüp, ilave edin.
İki çorba kaşığı tereyağında kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız 2 domatesi pişirin, yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak servis yapın.