Katmer Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğaça Tarifleri

Katmer Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Poğaça Tarifleri
Malzemeler :
  • İki tane yumurta
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir paket kuru maya
  • Bir tatlı kaşık mahlep
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Arakatlar için:
  • Tereyağı
  • Nişasta
İç harcı için:
  • Beyaz peynir
Yapılışı:
Karıştırma kabına 1 su bardağı ılık suyu ilave edin.
Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt ve 1 adet yumurta kırın.
Üzerine 15 çorba kaşığı un, 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı mahlep,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve katmerin hamurunu yoğurun.
Hamuru 7 adet bezelere bölün.
Her bezeyi nişasta ile merdane tatlı tabağında biraz daha büyük ve ince bir katmer hamuru açın.
Katmer hamurunun arlarına eritilmiş tereyağı sürün.
Daha sonra bezeleri üst üste getirin ve merdane ile genişçe bir hamuru açın.
Katmer hamurunu üçgenler kesin.
Üzerine beyaz peynir ilave edin ve hamuru sarıp rulo yapın.
Fırın tepsisine katmer poğaçayı dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
Katmer poğaçayı önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.